بیمه بدنه اتومبیل, بیمه شخص ثالث

دریافت خسارت رانندگی بدون داشـتن کروکی !؟

شاید بارها برای شما هم پیش اومده که به خاطر بسته شدن راه  به دلیل تصادفی که درمسیرتون پیش اومده پشت ترافیک گیر افتاده باشید، میدونستید در یک سری از تصادفاتی که روزانه اتفاق می افتند میشه صحنه تصادف رو جابجا کرد و بدون گرفتن کروکی ازمامورین راهنمایی و رانندگی نسبت به دریافت خسارت از شرکت بیمه اقدام کرد؟

همانطور که می دونیم کروکی همان گزارش مامورین راهنمایی و رانندگی ازصحنه حادثه است که توی اون تمامی موارد صحنه حادثه ، زمان وقوع حادثه به تاریخ و ساعت و مکان و سایر جزئیات حادثه به طور کامل مشخص می‌ گردد. گزارشی که توسط پلیس ارائه می‌شود به صورت رسم دستی بوده و ارائه این گزارش یا کروکی به شرکت‌ بیمه و دیگر مراجع قانونی  برای دریافت خسارت و پیگیری برخی از حوادث ضروری است.

diagram

برای اینکه بدونیم در چه تصادفاتی میتونیم بدون داشتن کروکی از شرکت بیمه خسارت دریافت کرد اول باید با انواع کروکی آشنا بشیم؛ کروکی ها به دو دسته سازشی و غیر سازشی تقسیم بندی میشوند:

کروکی سازشی: برای مواردی است که هر دوطرف حادثه بر سر میزان خسارت و اینکه کدامیک مقصر حادثه هستند توافق دارند و خسارت وارده شده فقط از نوع خسارت مالی هست و نه جانی.

فرد زیان دیده با مراجعه به شرکت بیمه طرف مقابل و داشتن کروکی ، گواهینامه ، بیمه شخص ثالث ، کارت خودروی خودش و مقصر حادثه میتونه خسارتش رو دریافت کنه.

کروکی غیرسازشی: برای مواردی است که طرفین باهمدیگه به توافق نرسیدن و نسبت به نظر پلیس و میزان خسارت تعیین شده اعتراض دارند یا یکی از راننده ها مدارکی مثل گواهینامه ، بیمه نامه و یا کارت ماشین  را به همراه نداشته باشه و یا خسارت وارده ازسقف پوشش مالی بیمه نامه مقصر بیشتر باشه.

برای دریافت خسارت بدون داشتن کروکی باید هر دو طرف با در دست داشتن اصل و کپی مدارکشان (گواهینامه، بیمه نامه،کارت ماشین) به واحد خسارت شرکت بیمه فرد مقصر مراجعه کنند. کارشناس شرکت بیمه  پس از بازدید هر دو خودرو میزان و مبلغ  خسارت را تعیین میکند.

tasadof

 

 در چه مواردی داشتن کروکی برای دریافت خسارت الزامی است؟

زمانی که یکی از طرفین گواهینامه رانندگی معتبر و یا متناسب با خودرو نداشته باشد.

هرگاه یکی از طرفین بیمه شخص ثالث معتبر نداشته باشد.

در صورتی که برسر موضوع این که چه کسی مقصرحادثه است توافق نداشته باشند.

اتومبیل یکی از طرفین حادثه پلاک شخصی  نباشد .(نظامی،پلیس،دولتی و …)

اتومبیل یکی از طرفین حادثه ماشین سنگین باشد. (کامیون،اتوبوس،مینی بوس و…)

اگر علت تصادف حرکت با دنده عقب باشد.

زمانی که تصادف بین چندین وسیله نقلیه رخ داده باشد. (بیش از دو وسیله نقلیه)

اگر تصادف از نوع شاخ به شاخ اتفاق افتاده باشد.

هرگاه تصادف با یک شی یا جسم ثابت رخ داده است.(مثل درخت،جدول،دیوار و…)

اگر یکی از طرفین حادثه موتورسیکلت باشد.

زمانی که یکی از طرفین حادثه یدک کش باشد.

اگر از مدت زمان صدور بیمه نامه ثالث بیش از ۲۰ روز سپری نشده باشد.

مواقعی که خسارت وارده از نوع بدنی باشد. (جرحی یا فوتی)

اگر خسارت مالی بیشتر از ۹ میلیون تومان باشد. (در سال ۹۸ )

حادثه به دلیل تخلف رانندگی یکی از طرفین اتفاق افتاده باشد.

هرگاه بین زمان تمدید بیمه نامه ثالث فاصله افتاده باشد.(بیمه نامه پیوسته نباشد)

در هر حال گرفتن کروکی از افسر راهنمایی و رانندگی باعث تسریع وجلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در روند دریافت خسارت می گردد.

اما اگر شرایط حادثه بوجود آمده تحت شرایط زیر باشد می توان بدون دریافت کروکی از محل بیمه نامه ثالث، خسارت را دریافت نمود:

درصورتی‌که نوع تصادف خسارت مالی باشد و منجر به خسارت جرحی یا جانی نشده باشد.

اگر طرفین تصادف اختلاف نظر ندارند و بر سر نکشیدن کروکی به توافق برسند.

خسارت مالی بوجود آمده کمتر از ۹ میلیون تومان باشد.

البته باید به این نکته توجه نمود که برای دریافت خسارت بدون کروکی بیمه نامه شخص ثالث حضورفرد مقصر و زیان‌دیده در مرکز پرداخت خسارت شرکت بیمه در مدت زمان کمتر از ۵ روز از زمان وقوع حادثه ضروری است و اگر فرد مقصر نمی تواند زمانی را صرف دریافت خسارت کند، ارائه کروکی برای دریافت خسارت الزامی می باشد.

آیا در بیمه بدنه هم میتوان بدون داشتن کروکی خسارت دریافت کرد؟

در بیمه بدنه بر خلاف بیمه ثالث  برای دریافت خسارت ارائه کروکی از پلیس راهنمایی و رانندگی الزامیه ، چون برای پرداخت خسارت باید واقعی بودن تصادف و مقصر بودن راننده اثبات بشه بدون داشتن کروکی امکان اثبات این موضوع وجود نداره و شرکت بیمه میتونه خسارت شما رو پرداخت نکنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *